marți, 20 iulie 2010

FARMECUL ETERN AL EGIPTULUI

O calatorie in timp, diversa si unica prin locurile pe care numai putini le stiu sau si le imagineaza cand se gandesc la aceasta destinatie, care a fascinat si va fascina si in viitor. Inca din sec.V i.e.n Herodot scria despre Egipt ca “nicaieri in lume nu vom gasi la un loc atatea lucruri minunate si de o grandoare care te lasa fara cuvinte” si lucrurile nu prea s-au schimbat de atunci. Nu numai monumentele faraonice sunt atractiile acestui circuit dar si mostenirea lasata de greci, romani, crestini timpuri, alaturi de tezaurul de arta si arhitectura acumulate in secolele de stapanire islamica si nu in ultimul rand, mirajul desertului cu oazele sale de verdeata si civilizatie.

Perioada: 02.09 – 19.09.2010

ZIUA 1 / 02.09.2010: BUCURESTI – CAIRO

Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda la ora 21:30. Plecare spre Cairo cu zborul companiei Tarom RO 101 (23:40 / 02:25).

ZIUA 2 / 03.09.2010: CAIRO

Sosire la Cairo la ora 02:25. Bine ati venit pe taramurile uneia dintre cele mai vechi cilvilizatii din istoria omenirii, civilizatia egipteana! Orasul Cairo este unul dintre cele mai mari orase ale Africii si totodata sediul Ligii Arabe, fiind recunoscut ca un important nod comercial al Orientului Apropiat inca din timpuri stravechi. Transfer la hotelul Cosmopolitan 3* (sau similar) pentru cazare. Dupa micul dejun ne incepem vizita in capitala taramurilor faraonice cu: Muzeul de Egiptologie, unde veti putea face cunostinta cu istoria milenara a acestor locuri admirand multitudinea de artefacte si capodopere ale diferitelor perioade si dinastii. Printre statuile si vasta colectie de obiecte gazduite de salile muzeului, vizita la comoara regelui Tutankamon cu masca sa morturara confectionata din aur masiv, precum si optional sala mumiilor regale. Continuam cu vizita in Orasul Vechi, unde veti putea descoperi Biserica Atarnata (Al-Muaallaqah sec.IV-V) una dintre cele mai vechi lacasuri crestine ale orasului, Biserica Sf. Gheorghe, precum si bisercia Abu Sergah unde si-a gasit adapost Sf. Familie, Citadela lui Saladin cu Moscheea de Alabastru. Cina si cazare.

ZIUA 3 / 04.09.2010: CAIRO – SAKKARA – DASHUR – GIZEH

Mic dejun. Tur de o zi incluzand Dashur unde se vor vizita Piramida Cocosata si Piramida Rosie, precum si necropola de la Sakkara, situata la o distanta de aproximativ 30 de km sud de Cairo. Localitatea a servit o lunga perioada de timp ca necropola funerara pentru vechea capitala Memphis. Vizita la Sakkara include: Piramida in trepte (cea mai veche piramida din Egipt, aceasta fiind construita de faraonul Djoser in timpul celei de-a treia dinastii), Mastabe – Ptah Hotep, Mereruca si Ti. In incheiere, vizita la platoul Gizeh, unde vom gasi una dintre cele 7 minuni ale lumii: Piramida lui Keops, dar si alte capodopere desavarsite ale ingineriei antice precum Piramidele Kefren si Mikerinos si nu in ultimul rand celebrul Sfinx. Cina si cazare la Cairo.

ZIUA 4 / 05.09.2010: CAIRO – MAIDUN – BAHARIA

Mic dejun. Plecare spre Oaza Baharia, cea mai veche oaza din Egipt care dateaza din epoca neolitica. In drum spre Baharia se va face un popas la Maidun unde se va putea vizita Piramida lui Snefru, care este comparabila ca si importanta istorica cu cea a lui Djoser de la Sakkara. Sosire in Baharia. Cina si cazare la Hotel International Ho Spring Hotel 3* (sau similar).

ZIUA 5 / 06.09.2010: BAHARIA

Mic dejun. Tur de o zi incluzand vizitarea obiectivelor din Oaza Baharia: Templul “Ain El Maftella” (dinastia 26), Mormantul Banatiu (dinastia 26), Mumiile de aur (cea mai importanta si recenta descoperire a arheologiei egiptene dupa mormantul lui Tutankamon), Desertul Alb si Desertul Negru. Transportul se va face cu jeep-uri 4x4. In incheierea zilei va invitam sa admirati un memorabil apus de soare in Desertul Negru. Intoarcere in Baharia pentru cina si cazare.

ZIUA 6 / 07.09.2010: BAHARIA – SIWA

Mic dejun. Plecare spre Oaza Siwa sau “pasarea de prada” cum se traduce acest nume in limba berbera. Oaza este situata in desertul Libian, in depresiunea Qattarra. Atractia principala a oazei este Oracolul lui Amun, pastrat aproape in stare intacta si la care se spune ca insusi Alexandru cel Mare a venit pentru a-si vedea viitorul. Sosire in Siwa si timp liber la dispozitie. Cazare si cina la Hotel Siwa Paradise 3* (sau similar).

ZIUA 7 / 08.09.2010: SIWA – ALEXANDRIA

Mic dejun. Ne incepem vizita in aceasta minunatie ascunsa in dunele de nisip ale Saharei de Est cu un tur care include: Mormantul lui Si Amun, Oracolul de la Aghumi, Templul Umm, Abaida, baia reginei Cleopatra, vechiul oras Shaly, precum si Marea de Nisip (Bir Wahwt). Plecare spre Alexandria cu oprire la Cimitirul El Alamein (daca timpul va permite). Cimitirul adaposteste mormintele eroilor celui De-al Doilea Razboi Mondial. Sosire la Alexandria, orasul fondat de Alexandru cel Mare care inca din antichitate si-a castigat reputatia de important centru comercial si cultural datorita dezvoltarii continue din timpul dinastiei Ptolemeice. Obiective de rezonanta istorica disparute precum Farul din Alexandria (una dintre cele 7 minuni ale lumii antice) sau Biblioteca care in vremea sa de glorie a adapostit cea mai vasta colectie de pergamente a antichitatii (900.000 de piese), au ramas repere care si astazi mai captiveaza mintea si sufletul iubitorilor de istorie si cultura. Dupa sosire, daca timpul permite va veti putea bucura de efervescenta nocturna de pe faleza alexandrina. Cina si cazare la Hotel Mercure 4* (sau similar).

ZIUA 8 / 09.09.2010: ALEXANDRIA – CAIRO – ASWAN

Mic dejun. Dimineata debuteaza cu o incursiune in “capitala stiintifica a antichitatii” cu un tur care inlcude: Catacombele Kom es-Shougafa, Muzeul Greco-Roman, Teatrul Roman, Fortul Qaitbey, Shatby, precum si Pilonul lui Pompei. Dupa incheierea turului, transfer la gara din Cairo pentru plecare la Aswan cu trenul, vagon de dormit clasa I, in cusete cu 2 paturi. Cina si cazare in tren.

ZIUA 9 / 10.09.2010: ASWAN

Mic dejun in tren. Sosire la Aswan. Imbarcare pe vasul M/S Eugenie 5* Deluxe (sau similar) si croaziera pe Lacul Naser cu vizita Templului Kalapsha. Dejun pe vas. De la bordul vasului veti putea admira si surprinde in fotografiile cele mai frumoase, combinatia dintre peisajul selenar al desertului si siluetele impozante ale misterioaselor temple faraonice, sau chiar le veti putea pasi pragul bucurandu-va de frumusetea si armonia lor arhitectonica. Cina pe vas.

ZIUA 10 / 11.09.2010: ASWAN – WADI EL SEBOUA – AMADA

Mic dejun. Pensiune completa pe vas. In aceasta zi navigam spre Wadi El Sebouna si vom celebra cu un cocktail trecerea Tropicului Racului. Continuam cu vizita la: Templul Wadi El Sebouna, Templul Dakka, Templul Eharakka. Croaziera continua spre Amada, o alta marturie a trecutului glorios al Egiptului din timpul stapanirii lui Ramses al 6 lea. Pensiune completa si cazare pe vas.

ZIUA 11 / 12.09.2010: AMADA – KASR IBRIM – ABU SIMBEL

Mic dejun. In cursul diminetii se viziteaza: templele de la Amada si Derr si Mormantul lui Penout (un inalt demnitar din Nubia Inferioara si din timpul lui Ramses al 6 lea). Complexul de la Amada este considerat a fi cel mai vechi din Nubia, fiind construit in timpul domniei lui Tutmoses al 3 lea, din dinastia a 18-a si a fost inchinat zeului creatiei si al vantului, Amun - Ra. Continuam croaziea spre Kasr Ibrim unde se va face o oprire pentru a admira ruinele Cetatii Kasr Ibrim (explicatiile se vor comunica de pe puntea superioara a vasului, nefiind permisa debarcarea). Continuam cu navigarea spre Abu Simbel, unde se viziteaza unul dintre cele cele mai frumoase temple ale Egiptului: Complexul “Abu Simbel Temples”. Templul a fost construit in secolul 13 i.e.n de catre faraonul Ramses al 2 lea, pentru a celebra succesul obtinut in batalia de la Kadesh impotriva poporului hitit. Pentru multa vreme celebrul templu a fost ascuns de nisipul auriu al desertului, pana in anul 1813 cand exploratorul elvetian Jean Louis Burkhart l-a redescoperit. Seara, spectacol de Sunet si Lumina. Pensiune completa si cazare pe vas.

ZIUA 12 / 13.09.2010: ABU SIMBEL – ASWAN – LUXOR

Mic dejun pe vas, debarcare si plecare spre Aswan. Vizita la Aswan include: Templul Philae, Marele Baraj, Gradina Botanica si plimbare cu feluca pe Nil. Transfer la gara pentru plecare cu trenul clasa I la Luxor. Sosite la Luxor, transfer la Hotel Iberotel 4* (sau similar). Cina si cazare.

ZIUA 13 / 14.09.2010: LUXOR

Mic dejun. In cursul diminetii vizitarea malului de vest (malul celor adormiti) incluzand: Valea Regilor, Valea Nobililor, Valea Artizanilor, Colosii lui Memnon, Templul Reginei Hatchepsut, Templul Medinet Habu si Templul Ramaseum. Dupa-amiaza se viziteaza malul de est: Complexul de Temple de la Karnak si Templul Luxor. Cina si cazare.

ZIUA 14 / 15.09.2010: LUXOR – DENDARA – ABYDOS – MINYA

Mic dejun. Plecare cu microbuz / autocar la Dendara si Abydos. Se viziteaza Templul de la Dendara aflat la 48 de km nord de Luxor, dedicat zeitei dragostei Hathor si construit in timpul dinastiei Ptolemeilor. Continuarea drumului spre Abydos aflat la 97 de km nord de Dendara. Vizitarea templului Abydos dedicat zeului Osiris, construit in timpul Regatului Nou de Seti I. Continuarea drumului spre Minya. Cina si cazare.

ZIUA 15 / 16.09.2010: MINYA – TUNA EL – GEBEL – EL AMARNA – MINYA

Mic dejun matinal. Prima vizita va fi la Ruinele Hermopolis, urmata de vizita la Tuna el-Gebel si El Amarna, capitala faraonului Akenaton (sau faraonul eretic cum mai este cunoscut in istoria Egiptului), construita in jurul anului 1380 i.e.n in numele zeului Aton. Intoarcere la Minya. Cina si cazare.

ZIUA 16 / 17.09.2010: MINYA – BENI HASAN – CAIRO

Mic dejun. Vizitarea Mormintelor de la Beni Hasan, un alt excelent si bine conservat exemplu al arhitecturii funerare al Egiptului Antic. Plecare spre Cairo. Cina si cazare la Hotel Cosmopolitan 3* (sau similar).

ZIUA 17 / 18.09.2010: CAIRO

Mic dejun. Timp liber pentru plimbare si cumparaturi. Cina si cazare.

ZIUA 18 / 19.09.2010: CAIRO – BUCURESTI

Eliberarea camerelor dupa miezul noptii si transfer la aeroport pentru plecare spre Bucuresti cu zborul companiei Tarom RO 102 (03:25 / 06:15).

TARIF: 1950 euro / loc in camera dubla

(tariful este valabil pentru un grup de min. 15 participanti; pentru grup de 10 – 14, tariful se majoreaza cu 60 euro )

TARIFUL INCLUDE:

- transportul cu avionul pe ruta Bucuresti-Cairo-Bucuresti cu compania Tarom

- transport intern cu microbuz/autocar modern, prevazut cu aer conditionat

- transport cu tren vagon de dormit clasa I pe ruta Cairo – Aswan (inclusiv cina si mic dejun) si cu tren clasa I de la Aswan la Luxor

- 14 nopti cazare in hoteluri de 3* si 4*, si 3 nopti cazare pe vapor de 5* in timpul croazierei pe Lacul Nasser

- demipensiune sau pensiune completa conform programului

- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program

- taxele de intrare la obiectivele turistice din program

- ghizi locali

- conducator roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxele de aeroport: 110 euro/pers. (pot suferi modificari pana la data plecarii si se achita la agentie)

- taxa de viza: aprox. 20 $ /pers. (se achita la sosire la Cairo)

- taxe de iesire de pe aeroporturi, numai daca se aplica (in acest moment nu se cer)

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc.

- bacsisurile oficiale in Egipt (ghizi, soferi, bagajisti, hoteluri, restaurante, vas): 85 euro (se achita ghidului in aeroport la plecare)

- excursiile optionale care se organizeaza la fata locului

- asigurarea medicala

- asigurarea storno (agentia recomanda incheierea unei asigurari storno)

ACTE NECESARE:

- pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei

CONDITII DE INSCRIERE:

- termen limita de inscriere 16.08 cu plata unui avans de min. 50% din pretul excursiei

- diferenta de 50% se achita cu min. 45 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia “Contractul de prestari servicii turistice”

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport / securitate si a taxei de viza, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana, respectiv ambasada

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- c/v excursiei poate fi achitata in lei la cursul BNR din ziua platii + 2 %

- prezentul document constituie anexa la “Contractul de prestari servicii turistice”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu